Saturday, May 4, 2013

Home » » My Snowball @ Boy Balik Kampung Buang Undi :-)

My Snowball @ Boy Balik Kampung Buang Undi :-) 
1. Salam debaran menanti hari pengundian PRU-13. Boleh dikatakan setiap hari berita mengenai pilihanraya umum dipaparkan di media massa mahupun media elektronik sejak 2 minggu lepas.

2. Masa buang undi pun hampir tiba kurang dari 24 jam ketika post ini ditulis. Hari esok iaitu 5 Mei 2013 ialah hari yang bersejarah dan menjadi penentu kepada arus tuju masa depan negara dan masyarakat kita. Semoga kita dapat membuat penilaian yang wajar dan pilihan yang terbaik.

3. Seperti biasa, Boy akan menemani kami sekeluarga pulang ke kampung untuk membuang undi heheee..

4. Alhamdulillah, Boy sudah mudah untuk melakukan step-up. Selain itu, keadaannya pun stabil seperti amat jarang berlaku jeritan yang membingitkan telinga.

5. Keadaan kaki Boy yang tegap semasa berada di atas tangan memberikan kepuasan dan kegembiraan kepada saya. Mungkin ini adalah hasil daripada pemakanan yang dipelbagaikan secara tak langsung memberikan khasiat yang diperlukan.

6. Saya masih lagi mencari makanan untuk Boy jenis pallet yang mengandungi kandungan kalsium yang tinggi.

7. Antara makanan jenis pallet di dalam pertimbangan ialan Harrison's Food & African apa nama ntah hahaa..Harga Harrison's Food agak mahal dan isinya adalah daripada unsur bahan asli. Setelah pemerhatian awal dilakukan, Boy tidak menggemari almond iaitu antara bahan asli. Maka saya mungkin akan mencuba pallet jenama African apa nama ntah..

8. Semoga Boy bertambah mesra dan happy tinggal bersama kami. Insya-Allah jika ada peluang dan kesempatan, saya juga menanam azam untuk Boy berpasangan dan membiak.

9. Akhir kata, Selamat Mengundi semua sahabat Unggas sekalian. Mengundilah secara berhemah tanpa mencetuskan provokasi Melampau...Assalamualaikum.
Best regards,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...