Thursday, February 7, 2013

Home » » Rezeki Awal Tahun 2013 :) Part 1

Rezeki Awal Tahun 2013 :) Part 11. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana dengan Rahmat-Nya mengurniakan rezeki di awal tahun 2013.

2. Selain diberikan rezeki kesihatan yang baik, wang ringgit dan lain-lain, LB jinak kami Iep dan Iepy menghadiahkan 2ekor baby yang cute miute heheee buat masa ini. Harapnya 2 biji telur lagi menghadirkan baby LB lagi, mudah-mudahan.

3. Ini ialah batch yang ke-3 setelah direhatkan selama sebulan selepas batch yang sebelumnya. Agak produktif juga induk ini kerana tidak lama Nestbox diletakkan, x sampai 2 minggu dah bertelur semula. Inilah yang dinamakan Rezeki Awal Tahun 2013 :)

4. Pada waktu gambar ini diambil, jangkaan umur adalah dalam lingkungan 3-4 hari. Kita tunggu dan lihat warna apa yang akan keluar nanti. Jika ikut batch sebelum ini masing-masing warna hijau dan kuning.

5. Mudah-mudahan baby ini akan membesar dengan sihat dan cergas. Jika tiada halangan, baby ini akan dikeluarkan dari Nestbox bila umurnya mencapai 2 minggu untuk dihandfeed oleh kami heheee...


Best regards,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...